Preskoči na glavni sadržaj

Deset hrvatskih filmova na festivalu Eastern Neighbours

Na ovogodišnjem izdanju Eastern Neighbours Film Festivala koji se od 4. do 15. studenog održava isključivo online prikazat će se ukupno deset domaćih naslova. 

Na Eastern Neighbours Film Festivalu, u sedam sekcija, prikazat će se deset hrvatskih produkcija i koprodukcija. 

U programskoj sekciji 'Trenutno relevantna kinematografija' (Current Relevant Cinema) prikazat će se tri filma. Nagrađivani naslovi Mater redatelja i scenarista Jure Pavlovića, te dvije manjinske koprodukcije: dugometražni igrani film Sin Ines Tanović (hrvatska koproducentica je Zdenka Gold, Spiritus movens) i Agina kuća, dugometražni igrani film redateljice i scenaristice Lendite Zeqiraj (hrvatski koproducent je Woof Films).

U sekciju 'Dokumentarni filmovi potiču debate' (Documentaries Open Debates) uvršteni su dugometražni dokumentarni film Srbenka Nebojše SlijepčevićaDa je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin

Hrvatsko-švicarski film Mare redateljice Andree Štake (hrvatska producentica je Tena Gojić, Dinaridi Film) i Otac redatelja Srdana Golubovića (hrvatski producenti su Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma) prikazuju se u sekciji 'Masters', a Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević u sklopu programa 'Kinematografija kao kulturološko sjećanje' (Cinema as Cultural Memory). 

Kratkometražni film zastupa dokumentarac Osoba autorice Sunčice Ane Veldić koji se prikazuje u sekciji nazvanoj 'Kratki film u korona vremenu' (Short Takes in Corona Times). 

Još jedan odlazak Renate Poljak uvršten, pak, u program pod nazivom 'Upoznaj ekipu i pogledaj sjajan film' (Meet the Team and Watch a Great Film). 

Filmovi redateljica uvrštenih u gore navedene programe prikazuju se i u sklopu sekcije pod nazivom 'Snaga žena' (Women's Power). U tom su programu: Da je meni ono što mi nije, Dnevnik Diane Budisavljević, Mare, Agina kuća i Sin

Eastern Neighbours Film Festival donosi nove i uzbudljive filmove istočne i jugoistočne Europe s ciljem da se nizozemskoj i međunarodnoj publici približi kinematografija i kultura njihovih istočnih susjeda. Festival prikazuje filmove različitih žanrova, od igranih i dokumentarnih do kratkih i animiranih filmova, koji se većinom u Nizozemskoj prikazuju premijerno. Ove godine na festivalu se prikazuje ukupno 20 naslova iz 15 zemalja.

Festival se održava od 4. do 15. studenog i to isključivo online. Sve ostale detalje potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.