Preskoči na glavni sadržaj

Deset hrvatskih animiranih filmova na Tricky Women Festivalu

Na Tricky Women Festivalu koji se od 11. do 15. ožujka održava u Beču, publika će vidjeti čak deset animiranih filmova iz Hrvatske. Film Glad autorice Petre Zlonoge uvršten je u službenu konkurenciju festivala, te će s još devet filmova biti prikazan i u posebnom programu posvećenom animatoricama u Hrvatskoj.

Animirani film Glad Petre Zlonoge nastao je u produkciji Bonobostudija, a od premijere u travnju 2014. godine prikazan je na desecima međunarodnih filmskih festivala. Film je realiziran u tehnici olovke i tuša na papiru.

Filmovi autorica iz Hrvatske bit će prikazani u programu Tough Cookie, koji donosi 'živu i raznoliku scenu animatorica' koje u svojim filmovima istražuju teme društva, edukacije, imigracijskih politika i ekonomije, ili kontempliraju o vlastitom identitetu. U program su uvršteni filmovi Prva jutarnja Martine Lukanović, Vast Landscape Lee Vidaković, Bla Martine Meštrović, Uvijek ili nikad te Wolf Games Jelene Oroz, Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, St. Ivan's Bath Tee Stražičić, Site Selection Mare Šuljak, Miramare Michaele Müller Glad Petre Zlonoge. Filmovi se prikazuju u subotu 14. ožujka u 21 sat u Metro Kinokulturhausu.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.