Preskoči na glavni sadržaj

Daroviti tjedan započinje radionicama i predavanjima na temu filma

Drugi Daroviti tjedan održava se od 21. do 25. ožujka, a na taj se način obilježava Dan darovitih učenika te se želi afirmirati spoznaja o potrebi organiziranja sustavne brige za darovitu djecu, kao i senzibilizacija društva i lokalne zajednice o potrebama darovitih. Prvi dan, 21. ožujka, baš na Dan darovitih učenika, započinje radionicama i predavanjima na temu: 3D animacija, dokumentarni film (uz projekciju 9. epizode TV serije Profesije osobno: Stranci) te filmska maska.

Početak je zakazan za 17 sati, a radionica se održava u prostorijama Udruge Dar (Medulićeva 34). Radionicu 3D animacije na filmu vodi Filip Gašparović Melis, filmski animator. Program se nastavlja u 19 sati, a sudionici će od redatelja od Hrvoja Bučara moći saznati kako nastaje dokumenatrni film, dok će im sve o masci na filmu otkriti make up majstorica Kristina Atletić.

Organizacijom radionica i predavanja unutar Darovitog tjedna djeci će se prezentirati sadržaj koji prelazi okvire uobičajenog školskog programa i pružiti im opsežniji i kvalitativno drugačiji uvid u mogućnosti dodatne edukacije. 

Udruga za darovitost Dar pruža podršku darovitim učenicima u RH kojih prema Strategiji znanosti obrazovanja i tehnologije ima oko 7.500 te radi na provođenju navedene Strategije. Djeluje od 2014. kao građanska inicijativa, a 2015. registrirana je kao udruga koju čine roditelji i stručni suradnici. Udruga u projektima koji se provode uz potporu sponzora podržava učenike besplatnim, stručnim, izvannastavnim sadržajima u svojim prostorima.

Detaljan raspored drugog izdanja Darovitog tjedna potražite na poveznici s desne strane teksta.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.