Preskoči na glavni sadržaj

Danski kratkometražni film Luna pobjednik 1. Brač film festivala

Pred oko 250 posjetitelja u Ljetnom kinu u Supetru na otoku Braču, projekcijom filma Bit ćemo prvaci svijeta, redatelja Dragana Bajića svečano je zatvoren prvi Brač film festival. 

Prema glasovima publike najbolji kratkometražni film je Luna, redateljice i scenaristice Sofie Bergstein te scenarista Fredrika Scheldea. Direktor festivala Bruno Mustić uručio im je BFF diplomu, a mlada danska redateljica publici se zahvalila na glasovima te festivalskoj organizaciji na dobro odrađenom poslu: Vrlo smo počašćeni ovom nagradom. Ovo nam je bila premijera filma i prva nagrada ikada. Hvala vam na tome. Drago nam je što smo dio ovoga projekta, a mladome direktoru Bruni Mustiću svaka pohvala što je ovaj festival odradio na tako visokoj razini’.

Na svečanom zatvaranju svima prisutnima na podršci i uspješnom prvom BFF-u zahvalio se direktor Turističke zajednice grada Supetra, Ivan Cvitanić: ‘Jako nam je drago što je Supetar dobio novo kulturno događanje. Mi Bračani smo inače vrlo kritični, no ovaj je projekt stvarno odličan. Svakako ćemo ga podržati i dogodine’. 

Na prvom Brač Film Festivalu unutar tri festivalska dana prikazano je ukupno 14 filmova, na tri lokacije – od jutarnjih projekcija za djecu, preko kratkometražnih uradaka mladih filmaša do nagrađivanih igranih filmova. Na natječaj za volontiranje prijavilo se preko 700 mladih ljudi iz devet zemalja, na organizaciji je sudjelovalo njih preko 50, a filmske je projekcije gledalo preko 1.000 posjetitelja. 1. Brač film festival održavao se od 6. do 8. kolovoza u sklopu manifestacije Supetarsko lito. 

Detalje potražite na službenim ili Facebook stranicama festivala. 

Naslovne fotografije: dobitnici nagrade; atmosfera

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.