Preskoči na glavni sadržaj

Danas počinje Manhatan Short Film Festival u Rijeci / Tulum u konkurenciji festivala

Dvodnevni Manhattan Short Film Festival započinje danas, 30. rujna, u 20 sati, u dvorani Art-kina Croatia u Rijeci. 

Riječ je o najvećem festivalu kratkog filma na svijetu. Riječka će publika i ove godine, zajedno sa publikom iz dvjestotinjak zemalja iz cijeloga svijeta, imati prilike pogledati i odabrati najbolji film od deset finalista.

Gledatelji na ulazu u Art-kino dobivaju glasački listić s uputama da izaberu najbolji film. Glasovi se prebrojavaju u svakom kinu koje sudjeluje na festivalu i šalju u festivalsko sjedište u New York gdje će u nedjelju, 3. listopada, u 22 sata biti proglašen pobjednik.

Prijašnji su pobjednici dobili najveće moguće priznanje nominacijom za Oscara pa čak i osvajanjem te prestižne nagrade za kategoriju kratkometražnog filma, Manhattan Short postao je poznat kao festival na kojem se testiraju filmovi za to najveće filmsko nadmetanje. Od preko 400 pristiglih filmova iz ukupno 43 zemlje diljem svijeta, Manhattan Short izabrao je deset finalista. 

Ove se je godine i Hrvatska našla među finalistima, zajedno sa Australijom, Kanadom, Velikom Britanijom, Njemačkom, Irskom, Meksikom, Francuskom, Poljskom i Italijom.

Riječ je o filmu Tulum Dalibora Matanića, s Leonom Paraminski u glavnoj ulozi. Matanićev film osvojio je već niz nagrada na svjetskim filmskim festivalima, a prikazan je i na prošlogodišnjem Cannesu.

Filmovi se prikazuju na originalnom jeziku s engleskim titlovima bez hrvatskog prijevoda. Ulaz je slobodan.
Program festivala pogledajte ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.