Preskoči na glavni sadržaj

Danas počinje 8. Tabor Film Festival

Danas počinje osmo izdanje međunarodnog festivala kratkometražnog filma – Tabor film festival. Ove godine festival će se održati u novo uređenoj kino dvorani u Zaboku od 30. lipnja do 4. srpnja.

Službeni program ovogodišnjeg festivala sastoji se od domaće i međunaordne konkurencije, a podijeljen je u osam cjelina. Domaći je program sastavljen od tri cjeline u kojima će se prikazati čak 22 domaća kratkometražna filma.

Također festival ove godine nudi niz popratnih programa poput radionica i predavanja te popratne filmske projekcije. Treba spomenuti retrospektivu kratkometražne recentne produkcije Rumunjske i Mađarske među kojima su hvaljeni filmski naslovi koji su osvajali prestižne nagrade poput Zlatnog medvjeda u Berlinu (Cigarete i kava Cristia Puiua), Zlatne palme u Cannesu (Promet Catalina Mitulescua) ili Nagrade Europske filmske akademije (Prije zore Bálinta Kenyeresa).

Dva žirija, jedan za domaću, drugi za međunarodnu konkurencijum, odlučivat će o pobjednicima festivala. Tako će Dario Šolman, Ana Vilenica i Guillaume Calop odlučivati o pobjedniku u međunarodnoj konkurenciji dok će Ana Hušman, Goran Odvorčić i prošlogodišnji pobjednik Ivan Livaković birati najbolji film u domaćoj konkurenciji.

Detaljnije informacije o terminima kao i cjelokupan program festivala možete pogledati ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.