Preskoči na glavni sadržaj

Danas počelo snimanje Parade Srđana Dragojevića na lokacijama u Hrvatskoj

Danas je na lokacijama u Hrvatskoj započelo snimanje dugometražnog igranog filma Parada srpskog redatelja Srđana Dragojevića, autora filmova Mi nismo anđeli (1992.), Lepa sela, lepo gore (1996.), Rane (1998.) i Sveti Georgije ubiva aždahu (2009.). Film nastaje u koprodukciji Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije te uz potporu Eurimagesa.

Glavne uloge u ovoj tragikomediji o dvoje potpuno različitih ljudi, vlasniku privatne zaštitarske tvrtke Limunu i bivšem kazališnom redatelju i gay aktivistu Radmilu, čiji se životi uoči beogradske gay parade, stjecajem okolnosti, isprepliću, tumače Nikola Kojo i Mišo Samolov te mnogi hrvatski glumci među kojima su Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Ivica Zadro. Producenti  filma su Biljana Prvanović i Srđan Dragojević (Delirium, Srbija), Eva Rohrman (Forum, Slovenija), Igor A. Nola (Mainframe Production, Hrvatska) i Vladimir Anastasov (Sektor Film Dooel, Makedonija).

Scenarij filma, prema riječima redatelja i scenarista filma Srđana Dragojevića, počiva na premisi - što se može dogoditi kad su dva muškarca koja potiču iz potpuno različitih socijalnih miljea i koji imaju različite svjetonazore, a pritom je jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome? Ima li nade za takav odnos? Mogu li se oni razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa čak i  – postati prijatelji?

Sa snimanjem filma započelo se u listopadu prošle godine u Beogradu za vrijeme održavanja prve gay parade u Srbiji, a nastavilo ove godine, 17. ožujka u Bitoli, u Makedoniji. Film se od danas pa sve do 31. ožujka snima na otoku Rabu i Pagu te u Obrovcu i na graničnom prijelazu Bajakovo. Film se nakon Hrvatske nastavlja snimati u Srbiji sve do kraja svibnja.

Film Parada sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.