Preskoči na glavni sadržaj

Danas pala prva klapa Majke asfalta Dalibora Matanića

Danas je na Sljemenu započelo snimanje novog dugometražnog igranog filma Dalibora Matanića Majka asfalta. U glavnim ulogama nastupaju Marija Škaričić, Janko Popović Volarić i Krešimir Mikić.

Scenarij Tomislava Zajeca i Dalibora Matanića priča je o Mari (Marija Škaričić) i Janku (Janko Popović Volarić) čiji se mladi brak raspada. Mare će biti primorana krenuti u avanturu s njihovim sedmogodišnjim sinom Brunom po otuđenim, hladnim zagrebačkim ulicama te će im jedinu pomoć pružiti usamljeni zaštitar Milan (Krešimir Mikić) koji cijeli život žudi za ljubavlju i obitelji.

Projekt je dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Balkanskom filmskom fondu održanom krajem prošle godine u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu.

Film će se snimati na zagrebačkim lokacijama do kraja veljače, a u ostalim ulogama nastupaju dječak Noa Nikolić, Judita Franković, Ozren Grabarić, Lana Barić i Franjo Dijak.

Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, direktor fotografije Vanja Černjul, montažer Tomislav Pavlic, skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević, kostimografkinja Ana Savić Gecan, scenograf Ivan Veljača, a maskerica Mojca Gorogranc.

Majku asfalta producira zagrebačka Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.