Preskoči na glavni sadržaj

Dalmatia Film Festival četvrti put u Pirovcu

Nakon nedavno završenog trodnevnog programa u Sutivanu, Dalmatia Film Festival nastavlja ljetnu turneju gostovanjem u svojoj tradicionalnoj postaji, Pirovcu. Gledatelje na trgu Rudina i u gradskoj kino dvorani od 2. do 4. kolovoza očekuje program sastavljen od kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova iz najnovije svjetske produkcije. Tijekom tri dana, prikazat će se 29 naslova. 

Na rasporedu će se naći i tri dugometražne premijere: u petak 2. kolovoza je na rasporedu francuski akcijski film Šifra: Vučji zov, a u subotu se prikazuje belgijski triler Pod sjenom sumnje. Posljednji dan festivala je rezerviran za hrvatsku manjinsku koprodukciju Lajkaj i ti mene (Likemeback) redatelja Leonarda Guerre Seràgnolija (hrvatski koproducent je kuća Antitalent), kojeg je glumačka i producentska ekipa predstavila uživo prije dva tjedna na DFF-u u Sutivanu.

Na ovaj način, nastavlja se suradnja između DFF-a i grada Pirovca, koja je započela 2016. godine zahvaljujući zajedničkom trudu osnivačke ekipe festivala i Turističke zajednice općine Pirovac na čelu s direktorom Igorom Meićem. Jedna od ideja koju je razvio g. Meić u suradnji s timom DFF-a je postavljanje kamenih spomen ploča posvećenih festivalu. Svake godine se na Pirovačkoj šetnici dodaje nova spomen ploča na kojoj je uz logo festivala utisnut naslov najboljeg kratkog filma godine, po mišljenju festivalskog žirija. 

Termin održavanja Dalmatia Film Festivala u Pirovcu je 2 do 4.kolovoza, a festival se organizira pod pokroviteljstvom grada Pirovca, TZ općine Pirovac i Hrvatskog audiovizualnog centra. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Više detalja o filmovima, programu i rasporedu možete pročitati na službenoj web stranici DFF-a.

Naslovne fotografije: vizual Dalmatia Film Festivala; scena iz filma Lajkaj i ti mene

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.