Preskoči na glavni sadržaj

Cvrčka i mravicu u kinima dosad pogledalo preko 70 tisuća gledatelja

Prvi hrvatski dugometražni animirani film stvaran 3D tehnologijom Cvrčak i mravica dosad je u kinima pogledalo 70.277 gledatelja, prema podacima distributera Duplicato Media objavljenima na stranici Box Office.hr. Film se trenutno u kinima prikazuje 18. tjedan. 

Uz prikazivanje u Bosni i Hercegovini, te Poljskoj, film je do sada u kinima pogledalo više od 91.000 gledatelja. U svibnju također počinje distribucija u Taiwanu.

Svoj festivalski put Cvrčak i mravica nastavlja u selekciji talijanskog festivala animacije Cartoons on the Bay početkom lipnja, te u Busanu u Južnoj Koreji na festivalu dječjeg filma Biky. U sklopu Animafesta Zagreb održat će se predavanje o produkciji, te posebna projekcija ovog, prvog hrvatskog dugometražnog animiranog filma stvorenog 3D tehnologijom.

Cvrčak i mravica i dalje se može pogledati u kinima kao i na organiziranim školskim projekcijama širom Hrvatske, pošto je dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima.

Uz film su već objavljeni i songovi, te video spotovi za pjesme "Pjevati možeš i ti" i "Nema zime" u izvedbi Tare Thaller i Marka Petrića, a uskoro stiže i spot za duet "Sretni dani". Autor songova je Coco Mosquito.

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, te Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary kojemu je ovo bila jedna od zadnjih uloga na filmu.

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije.

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa te Ministarstvo kulture i medija RH. Distributer filma je Duplicato Media.

Više o filmu možete pronaći na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.