Preskoči na glavni sadržaj

Cvjetni trg Krste Papića u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu

Selekcijska komisija Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival), koji se održava od 23. kolovoza do 3. rujna 2012., uvrstila je dugometražni igrani film Cvjetni trg redatelja Krste Papića u Svjetsku konkurenciju.

Cvjetni trg ima sve kvalitete koje cijenimo u filmu – snažan scenarij s britkim humorom, važnu temu i izvanredne glumce, stoji u objašnjenju direktorice festivala Danièle Cauchard.

Prije međunarodne premijere u Kanadi, Cvjetni trg će svoju hrvatsku premijeru doživjeti u srpnju u sklopu Nacionalnog programa 59. Festivala igranog filma u Puli.

Cvjetni trg kriminalistička je drama snimljena prema scenariju Mate Matišića, a u njoj se junak, glumac Filip Kapec i njegova obitelj nađu na udaru mafije i kriminalnog podzemlja nakon što Filip pomogne policiji u istrazi protiv opakog mafijaša.

Film je nastao u produkciji Ozana Filma, u koprodukciji s HRT-om, a u njemu glume Dražen Kuhn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Ivica Zadro, Goran Grgić i Marija Škaričić. Direktor fotografije je Branko Cahun, za montažu je zadužen Robert Lisjak, a glazbu je skladao Mate Matišić

Osnovan 1977. godine, Međunarodni filmski festival u Montrealu jedan je od najdugovječnijih filmskih festivala u Kanadi. Bogati program festivala sastoji se od Svjetske konkurencije u kojoj se svake godine natječe tridesetak filmova, zatim Svjetske konkurencije debitantskih filmova, sekcije Fokus na svjetsku kinematografiju, Svjetskih dokumentaraca, programa Retrospektiva, Studentskog natjecanja i sekcije Kino pod zvijezdama.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.