Preskoči na glavni sadržaj

Cvijet bitke Simona Bogojevića Naratha i hrvatski kratki metar na portugalskom Fantasportu

32. Fantasporto - međunarodni filmski festival u Portu (Portugal) održava se od 24. veljače do 3. ožujka 2012. Animirani film Cvijet bitke Simona Bogojevića Naratha (Bonobostudio) uvršten je u kratkometražnu konkurenciju Festivala zajedno s još šesnaest filmova iz cijelog svijeta, a u okviru programa kratkometražnih filmova FANTAS IN SHORTS posebnim programom predstavit će se četrdesetak recentnih hrvatskih filmova.

Uz hrvatska ostvarenja, u programu će se predstaviti kratkometražni filmovi iz Francuske, Nizozemske, Irske, Turske i Baskije. Popis hrvatskih filmova iz programa FANTAS IN SHORTS nalazi se ovdje.

Fantasporto je najveći filmski festival u Portugalu. Od svog osnutka 1981. godine, festival stavlja naglasak na žanrove fantastike i SF-a. Sastoji se od natjecateljskog programa, programa retrospektiva i programa posveta. Ovogodišnje izdanje posvećeno je 30 obljetnici izlaska filma Istrebljivač (Blade Runner) Ridleya Scotta koji je prvi puta prikazan na Fantasportu davne 1983.

Scottov film ujedno je i lajtmotiv popratnih festivalskih programa koji uključuju predavanja stručnjaka, znanstvene prezentacije, izložbe i predstavljanje novog izdanja antologije kratkih SF priča. Godine 1982, na drugom izdanju Fantasporta Grand prix festivala pripao je filmu Izbavitelj Krste Papića.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.