Preskoči na glavni sadržaj

Crveno na Sundance TV-u

Sundance TV, dio američke TV mreže AMC Networks, otkupio je prava na emitiranje manjinske hrvatske koprodukcije, kratkometražnog filma Crveno. Film će se tako emitirati na teritoriju Francuske i frankofonih dijelova Beneluxa u iduće tri godine, a prvo emitiranje zakazano je za 16. svibnja.

Sundance TV je 1996. osnovao Robert Redford kao nastavak svog zalaganja za promicanje nezavisnog filma i kvalitetnih sadržaja, ali kanal oduvijek djeluje odvojeno od festivala i drugih aktivnosti Sundance Film Institutea. Sundance TV prisutan je osim u SAD-u i u brojnim zemljama diljem svijeta.

Nakon što je u ožujku ove godine proglašen najboljim bugarskim kratkometražnim filmom 20. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, film je osvojio 12 nagrada na ukupno 31 festivalu na kojem je dosad prikazan, od Hrvatske, Italije, Belgije, Francuske, UK-a, Sjedinjenih američkih država do Maroka, Španjolske i Njemačke. Budući da je među nagradama i ona tvrtke Promofest, španjolske platforme za promociju kratkometražnih filmova, očekuje se da će film u narednim mjesecima biti pozvan na još nekoliko međunarodnih festivala.

Film Crveno (Na Červeno; Red Light) nastao je u produkciji Revo films iz Sofije. Riječ je o komediji koju autori opisuju kao 'film ceste koji zapne na prvom križanju'.

Režiju potpisuje Toma Waszarow, scenaristi su Viktor Dessov i Toma Waszarow, a producenti su Anna Stoeva i Toma Waszarow. Hrvatski koproducent je Eclectica d.o.o. iz Zagreba.

U filmu su sudjelovali hrvatski autori i filmski djelatnici: snimatelj tona Hrvoje Radnić, mikroman Darko Ćosić, montažer Vladimir Gojun, kolorist Tomislav Stojanović te hrvatski koproducent filma Ivan Kelava.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.