Preskoči na glavni sadržaj

Corto montonese: nova nagrada Motovun Film Festivala za hrvatske kratkometražne filmove

U želji da hrvatski kratki filmovi stignu do što većeg broja gledatelja, Motovun Film Festival poziva najbolji na putovanje po Hrvatskoj
Corto kao kratki. Montonese kao motovunski. Corto montonese – nova nagrada za domaće filmaše. 

Motovunski kratki međunarodni je program dvadeset i pet filmova u trajanju do 20 minuta, a već treću godinu zaredom nagrađeni film vodi u konkurenciju za najbolji europski film godine, nagradu Europske filmske akademije. 

Od ove godine, u cilju dodatne promocije hrvatskih autorskih snaga, te podrške u vrijeme kada nije lako doći do kino publike, festival uvodi još jedno priznanje Corto montonese, rezervirano za domaće autore. 

Festival će tako odabrati najbolji domaći kratki film i ponudit autoru i producentu otkup prava za ograničeni broj kinoprikazivanja u vrijednosti od 5 000 kuna. U konkurenciju za nagradu ulaze svi filmovi hrvatskih producenata i/ili autora, uvršteni u natjecateljski program Motovun Film Festivala. 

Prijave za motovunske kratke upravo su u tijeku. Prijaviti se mogu filmovi u trajanju od dvadeset minuta koji su svjetsku premijeru imali u 2020 ili 2021 godini, uz uvjet da je to prvo prikazivanje filma u Hrvatskoj. Nagrada za najbolji film je 1 000 Eura.

Filmovi iz Hrvatske, kao i oni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, mogu se prijaviti bez naknade preko platformi Film Freeway i Shortfiilm Depot do 15 svibnja.

U nadi da će se ovoga ljeta stvoriti povoljni uvjeti za održavanje događanja uživo, festival se planira održati u uobičajenom terminu posljednjeg tjedna srpnja – od 27. do 31. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.