Preskoči na glavni sadržaj

Comic Sans na FEST-u osvojio Nagradu za najbolji film iz regije

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja se dodjeljuje za najbolji film iz regije.

U obrazloženju žirija koji je o pobjedniku u ovoj kategoriji odlučivao u sastavu Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić stoji da je Comic Sans Nevija Marasovića nagrađen '...za izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi.'.

Nakon svjetske premijere na FEST-u Comic Sans 8. ožujka kreće u redovitu kinodistrubuciju u Hrvatskoj, a na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija. Iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina Alana, razmaženog zagrebačkog dizajnera, i oca Brunu, šarmantnog umjetnika i bonvivana, u pustolovini života. 

FEST je nezaobilazan dio kulturnog života Beograda i festival na kojemu se već gotovo pet desetljeća prikazuje kvalitetna svjetska i domaća produkcija. 2017. glavnu nagradu FEST-a odnio je Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, dok je ove godine najboljim ostvarenjem proglašen Šarmer iranskog redatelja Milada Alamija, a Ingeborg Topsøe i Milad Alami osvojili su i nagradu za najbolji scenarij. Adel Karam nagrađen je za najbolju mušku ulogu u filmu Uvreda, a nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je cijelom glumačkom ansamblu fima Anđeli nose bijelo

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Festivala.

Naslovna fotografija: Nevio Marasović
(*Autor fotografije je Dušan Milenković)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.