Preskoči na glavni sadržaj

Čobanu glavna nagrada na Bospor Film Festivalu u Istanbulu

Treći međunarodni Bospor Film Festival održavao se od 20. do 27. studenog u Istanbulu, a animirani film Čoban redatelja Matije Pisačića osvojio je Ahmet Ulucay Grand Prix. 

Uz statuu, Pisačić je osvojio i novčanu nagradu u iznosu od 50.000 turskih lira (nešto više od 16 tisuća eura) i mjesto u žiriju idućeg izdanja festivala. Čobanu je ovo peta nagrada, a prikazan je na više od 30 filmskih festivala. 

Film priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik Čoban kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere. U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku. 

Matija Pisačić uz režiju potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju je zaslužan Zagreb film. 

Cilj Bospor Film Festivala je pridonijeti razvoju filmova koji imaju etičku, estetsku i tehničku vrijednost u Turskoj i cijelom svijetu, te podržati mlade redatelje i producente. Ove godine na festival se prijavio 2.621 film iz 11 zemalja. Svi ostali detalji dostupni su na službenoj stranici festivala

Naslovne fotografije: dodjela nagrada; scena iz filma Čoban 
  

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.