Preskoči na glavni sadržaj

 CinEd u Zagrebu: projekcija u Tuškancu i radionica u Trnju

U nedjelju, 11. lipnja u sklopu Jedinstvene vrtne zabave u i oko zgrade Pogona Jedinstvo (Trnjanska struga 34), održat će se radionica CinEd koja uključuje projekciju filma te praktični dio koji služi razvoju kritičkih i analitičkih vještina i razumijevanju filmskog jezika. Četvrtak, 15. lipnja, rezerviran je pak za projekciju u Kinu Tuškanac, organiziranu u suradnji s filmskim programom za djecu, Kino Kino. 

Na radionici 11. lipnja u sklopu Jedinstvene vrtne zabave, posjetitelji će imati priliku pogledati film Sklonište bugarskog redatelja Dragomira Sholeva, koji na zanimljiv način donosi priču o 12-godišnjem Radi i njegovom odnosu s roditeljima nakon neobjašnjivog vikend bijega. Osim gledanja filma, radionica uključuje i praktični dio koji služi razvoju kritičkih i analitičkih vještina, razumijevanju filmskog jezika te poticanju znatiželje prema svijetu i drugima. Film Sklonište dio je kurirane zbirke europskog art filma na platformi CinEd.  

Voditeljice programa su Ivana Šešlek i Hana Juranović (Udruga Bacači sjenki). 

CinEd 2.1 “Gledajmo zajedno” je europski projekt edukativnog karaktera, koji učiteljima, profesorima i kulturnim medijatorima olakšava podučavanje djece i mladih o filmu i kroz film. U projekt je uključeno 12 europskih zemalja, a partner u Hrvatskoj je umjetnička Udruga Bacači sjenki.

Radionica je besplatna i namijenjena mladima od 11 do 15 godina. Prijaviti se može putem ove poveznice, a više detalja o programu možete pronaći ovdje

Četvrtak, 15. lipnja, rezerviran je pak za kino Tuškanac, gdje će se održati projekcija portugalskog klasika koji je osvojio srca mnogih generacija svojom univerzalnom porukom o važnosti prijateljstva i avanturama odrastanja - Aniki Bóbó slavnog redatelja Manoela De Oliveire

Projekcija se odvija u suradnju filmskog programa za djecu, KinoKino s europskim programom CinEd 2.1. 

Publika će uz projekciju filma moći prisustvovati i dinamičnom razgovorno-radioničkom programu koji će voditi filmska redateljica i edukatorica Mia Maros Živković. Tom prilikom moći će naučiti više o razumijevanju filmskih tehnika i filmskog jezika, razviti kritičke i analitičke vještine te potaknuti znatiželju i otvorenost prema svijetu i drugome!

Program će se održati s početkom u 18 sati u kinu Tuškanac, a traje oko 120 minuta (projekcija i razgovor). Film će biti prikazan na originalnom jeziku s hrvatski titlom. 

Ulaz na projekciju je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kina Tuškanac. Više detalja pronađite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.