Preskoči na glavni sadržaj

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2017.

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini počinje u subotu, 17. lipnja u subotičkom Art kinu Lifka programom kratkog dokumentarnog filma autora koji su ostavili trajni trag u hrvatskoj filmskoj baštini.

Sastavni dio događanja je i filmska radionica 'Kad se male ruke slože' koja će okupiti mlade iz hrvatske zajednice u Vojvodini, učenike nastave na hrvatskom jeziku. Radionica će se održati na Etno salašu Balažević u Tavankutu od 18. do 28. lipnja, a na njoj će polaznici učiti o filmskoj kulturi i nastanku filma (od scenarija do realizacije) te snimiti svoj kratki film.

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini organizira Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana iz Zagreba i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata u suradnji sa Zagreb filmom te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u okviru programa međunarodne suradnje. Potporu filmskoj radionici 'Kad se male ruke slože' pružili su Zaklada Adris, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Voditelj programa i radionice je Branko Ištvančić.

 Program:  

Berač kamena (2006.), dokumentarni film, trajanje 20 min., redatelj Branko Ištvančić
Slamarke divojke (1970., dokumentarni film, trajanje 15 min., redatelj Ivo Škrabalo
Druge (1972.), dokumentarni film, trajanje 12 min., redatelj Zoran Tadić
Plašitelj kormorana (1998.), dokumentarni film, trajanje 30 min., redatelj Branko Ištvančić

Projekcija 17. lipnja počinje u 11 sati, a ulaz je besplatan.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Berač kamena

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.