Preskoči na glavni sadržaj

Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2016. 

Ovogodišnji Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2016. počinje u subotu 9. srpnja u prostoru Etnosalaša Balažević u Donjem Tavankutu (ul. Nikole Tesle br. 16) u 20.30 sati, kada je na programu dokumentarni film Az, Branko pridivkom Fučić redatelja Bernardina Modrića iz Rijeke koji će ujedno biti i gost programa i s kojim će biti upriličen razgovor nakon projekcije. 

Dokumentarni film Az, Branko pridivkom Fučić (2016.) poetska je i kontemplativna priča o najuglednijem hrvatskom istraživaču glagoljice i freskoslikarstva čija je djelatnost obilježila povijest umjetnosti naših krajeva druge polovice prošloga stoljeća. Ovaj film dočarava njegov svijet mističnih priča i prizora sačuvanih na zidovima crkava, kamenitim putovima, uličicama istarskih, krčkih i primorskih gradića, seoskim grobljima... Uz režiju Bernardin Modrić potpisuje i scenarij, snimatelj je Robert Kalčić, montažer Tin Kowalski, a skladatelj Igor Karlić

Bernardin Modrić rođen je 18. travnja 1954. u Ogulinu. Debitira na filmu 1980. godine, a osim dugometražnog dokumentarnog filma Ritam rock plemena režirao je još oko 130 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.

Voditelj programa 'Ciklus hrvatskog filma u Vojvodini 2016' je Branko Ištvančić, a organizator Udruga za audiovizualno stvaralaštvo Artizana u suradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatskim kulturno prosvjetnim društvom Matija Gubec iz Tavankuta. Program se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra u okviru programa međunarodne suradnje. 

Naslovna fotografija: Branko Fučić (*autor fotografije je: Petar Trinajstić)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.