Preskoči na glavni sadržaj

Četiri nagrade filmu F20 na festivalima u SAD-u i Austriji

Tijekom proteklog vikenda dugometražni igrani film F20 Arsena Antona Ostojića osvojio je četiri nagrade na online izdanjima festivala koji se inače odvijaju u Los Angelesu i Beču. 

Na 5. izdanju Filmskog festivala Sherman Oaks u Kaliforniji, film F20 osvojio je ukupno tri nagrade: Veliku nagradu žirija za najbolji film, koju ravnopravno dijeli s čileanskim filmom Imaginarna država redatelja Alana Fischera, Veliku nagradu žirija za najboljeg redatelja igranog filma (Arsen Anton Ostojić) te Veliku nagradu žirija za najbolju glavnu žensku ulogu (Romina Tonković). Festival, koji se ove godine održao online, trajao je od 15. do 29. studenoga. U dugometražnom natjecateljskom programu, u sklopu kojeg je prikazan i F20, sudjelovalo je osam igranih naslova, a za sudjelovanje ih se prijavilo 50. Popis svih nagrađenih filmova na Filmskom festivalu Sherman Oaks nalazi se ovdje

Osim toga, na upravo završenom 4. Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu koji se održao online od 27. do 29 studenoga, uz ranija dodatna online prikazivanja, glumica Romina Tonković je za svoju ulogu djevojke Martine u F20 nagrađena Nagradom za najbolju glumicu. Uz nagradu na ranije spomenutom kalifornijskom festivalu, ovo je već četvrto međunarodno glumačko priznanje Romini za njenu debitantsku ulogu u filmu Arsena A. Ostojića. Za sudjelovanje na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji se inače odvija u Beču, prijavilo se više od 250 dugometražnih i kratkometražnih naslova iz cijeloga svijeta. 

U filmu F20 je riječ o mladoj djevojci Martini koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze, te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njen san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače mladi glumci Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz poznate hrvatske glumce Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića. Dugometražni igrani film F20, nastao je u režiji Arsena Antona Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića. Snimatelj je Slobodan Trninić, glazbu je skladao Mate Matišić, scenograf je Ivo Knezović, a kostimografkinja Branka Tkalčec. Pomoćnik režije i koordinator kaskadera je Aldo Tončić. Film je nastao u produkciji firme Filmosaurus Rex (Arsen Anton Ostojić i Hrvoje Vajić), u suradnji s kućama GripFilm, Interfilm, Cinecro i Embrio Productions. 

Podsjetimo, F20 je na Pulskom filmskom festivalu prošle godine osvojio Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak, Tomislav Hleb), a međunarodnu premijeru imao je u natjecateljskom programu 22. Black Nights Film festivala u Tallinnu.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.