Preskoči na glavni sadržaj

Četiri domaća filma na festivalu u Chicagu

Na 53. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicagu, koji se održava od 12. do 26. listopada, prikazat će se četiri manjinske hrvatske koprodukcije; animiarni filmovi Aerodrom Michaele Müller i Manivald Chintis Lundgren, kratkometražni igrani film Sretno, Orlo! Sare Kern i dugometražni igrani film Muškarci ne plaču Alena Drljevića.

Aerodrom (hrvatski koproducent je Kinorama), Manivald (hrvatski koproducent je Jadranska animacija) i Sretno, Orlo! (hrvatski koproducent je također Kinorama) prikazuju se u sklopu natjecateljskog programa kratkometražnih filmova, a animiranom Aerodromu prikazivanje u sklopu filmskog festivala u Chicagu ujedno će biti američka premijera.

Dugometražni igrani film Muškarci ne plaču (hrvatski koproducent filma je Živa produkcija) prikazuje se u sklopu programa World cinema, s pedesetak naslova koji donose 'pregled globalnog suvremenog filmskog krajolika'.

Svi navedeni filmovi podržani su od strane HAVC-a. 

Međunarodni filmski festival u Chicagu najstariji je natjecateljski filmski festival u Sjevernoj Americi. Ove godine festival otvara film Marshall u režiji Reginalda Hudlina, a zatvara novi film Guillerma Del Tora, The Shape of Water.

Više informacija potražite na službenoj festivalskoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.