Preskoči na glavni sadržaj

Četiri domaća filma na 34. izdanju Filmskog festivala u Istanbulu

Na 34. izdanju Filmskog festivala u Istanbulu, koji će se održati od 4. do 19. travnja, u međunarodnom natjecateljskom programu bit će prikazan dansko-hrvatsko-švedski film Itsi Bitsi, dok će u programu 'Balkans: Cinema of flames' biti prikazani Kosac, Takva su pravila i manjinska koprodukcija Ničije dijete.

Film Itsi Bitsi redatelja Olea Christiana Madsea nastao je u koprodukciji Danske, Hrvatske i Švedske, a sniman je na lokacijama diljem Hrvatske gdje je naša zemlja 'odglumila' čak sedamnaest zemalja svijeta, među ostalim, Grčku, Tursku, Francusku, Dansku, Nepal, Španjolsku i Maroko. Film donosi biografsku priču o Eiku Skaløeu, poznatom danskom aktivistu, pjesniku i glazbeniku, smještenu u 1960-te godine, a glavne uloge nose Joachim Fjelstrup i Marie Tourell Søderberg. Glavni producent je danski Nimbus Film, a koproducent zadužen za snimanje u Hrvatskoj bila je MP – Filmska produkcija.

U program Balkans: Cinema of flames uvrštena su tri domaća filma, Kosac Zvonimira Jurića u produkciji Kinorame, Takva su pravila Ognjena Sviličića u produkciji Maxima Filma te manjinska srpsko-hrvatska koprodukcija Ničije dijete redatelja Vuka Ršumovića, u produkciji Art & Popcorna i koprodukciji hrvatske Kinorame. Program 'Balkans: Cinema of flames' nova je sekcija festivala koja ove godine donosi ukupno sedam filmova iz Bugarske, Grčke, Srbije, Crne Gore, Albanije, Hrvatske i Makedonije.

Filmski festival u Istanbulu ove godine u 20 programa prikazuje 204 filma iz 62 zemlje svijeta, a više informacija možete saznati na službenoj stranici festivala.

Naslovne fotografije: Itsi Bitsi, Kosac, Takva su pravila, Ničije dijete

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.