Preskoči na glavni sadržaj

Catalina u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi te na Gdynia Film Festivalu

Dugometražni igrani film, manjinska hrvatska koprodukcija, Catalina, redatelja Denijala Hasanovića sredinom listopada bit će prikazan u natjecateljskom programu '1-2' na 33. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi. Svoju svjetsku premijeru film će pak imati danas, 19. rujna, na Gdynia Film Festivalu koji se održava u Poljskoj.

Debitantski dugometražni film Catalina redatelja Denijala Hasanovića uvršten je u natjecateljski program '1-2' Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi, a premijerno će biti prikazan u natjecateljskom programu na Gdynia Film Festivalu.

Radnja filma odvija se u Sarajevu, gdje iz Francuske dolazi kolumbijska studentica prava kako bi napisala rad o Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Ondje se neočekivano nađe u centru osobne tragedije svoje nove prijateljice iz Sarajeva.

Uz režiju, Denijal Hasanović potpisuje i scenarij, direktor fotografije je Bogumił Godfrejów, montažer Stefan Stabenow, scenografkinja Sanda Popovac, kostimografkinja Sanja Džeba, slikarica maske Snježana Gorup, a kompozitor Darko Marković. Glavne uloge tumače Andrea OtalvaroLana Barić i Andrzej Chyra. Film je nastao u koprodukciji Poljske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a hrvatski koproducent filma je Focus Media. Catalina je realizirana uz potporu Poljskog filmskog instituta, Hrvatskog audiovizualnog centra, Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Eurimagesa. 

Međunarodni filmski festival u Varšavi najvažniji je filmski festival u Poljskoj, a njegovo 33. izdanje održat će se od 13. do 22. listopada. Više informacija o festivalu potražite na ovoj poveznici.

Gdynia Film Festival je festival poljskog filma, a njegovo 42. izdanje održava se od 18. do 23. rujna. Više informacija o festivalu dostupno je ovdje

Naslovne fotografije: scene iz filma Catalina

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.