Preskoči na glavni sadržaj

Buick Riviera u selekciji Variety Critics' Choice u Karlovym Varyima

Film Buick Riviera Gorana Rušinovića, dobitnik Srca Sarajeva za najbolji film i najbolju mušku ulogu na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, jedan je od 10 europskih fimova koji će biti prikazan u okviru progama 'Variety Critics' Choce: Europe Now!' na ovogodišnjem, 44. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyima.

Riječ je o progamu koji u suradnji s tim filmskim festivalom i časopisom 'Variety' podržava European Film Promotion, mrežna europska organizacija za promidžbu filmu čiji je Hrvatska punopravni član od siječnja 2009. godine.

Između deset filmova koji će biti prikazani u okviru progama tri su dugometražna prvijenca i pet drugih fimova redatelja, a filmovi su žanrovski vrlo raznovrsni: od mjuzikla, preko horrora i komedija do psiholoških drama. Derek Elly, međunarodni kritičar Varietya koji je koordinator progama naglašava sljedeće: „Pokušavamo izabrati filmove koji su svježi i zabavni, možda netipični za kinematografije koje dolaze i koji možda nisu bili smjesta prepoznati“.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.