Preskoči na glavni sadržaj

Brda 21000 Split premijerno prikazana u Splitu

Premijera filma Brda 21000 Split redatelja Silvija Mirošničenka održana je u utorak 5. lipnja 2012. u sklopu 5. Festivala mediteranskog filma Split, a moći će ga se pogledati i u subotu 9. lipnja u Zagrebu u sklopu gostovanja FMFS-a u Kinu Europa.

Peto izdanje Festivala mediteranskog filma Split održava se od 2. do 9. lipnja 2012. u Splitu. Splitske premijere na ovom festivalu ostvarile su i domaće dokumentarne uspješnice Blokada Igora Bezinovića, Marijine Željke Sukove i Nije ti život pjesma Havaja Dane Budisavljević, a svoju hrvatsku premijeru imala su Brda 21000 Split. Film je režirao Silvio Mirošničenko u produkciji Artizana, a ujedno se radi i o jednom od posljednjih filmova koji su odobreni i sufinancirani sredstvima nedavno ugašenog Dokumentarističkog fonda Grada Splita. Filmu je dodatno pružena potpora i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Film je sniman na području splitskog kvarta Brda, a scenaristi filma su Željko Barišić i Silvio Mirošničenko, direktor fotografije je Raul Brzić, a glazbu je skladao Pere Ištvančić.

Brda 21000 Split je dokumentarni film koji u fellinijevskom stilu prikazuje stanovnike jednog neobičnog kvarta. Upoznajemo stomatologa i pisca, izmorenog bivšeg boksača koji je ostvario karijeru u Njemačkoj, hard rock bend Pas Maters, čiji je karizmatični frontmen i pjevač misteriozno nestao, starog nogometnog navijača prezimenom Hajduk, bivšeg huligana koji marljivo studira u večernjoj školi kao i mnoge druge. Višeslojni portret jednog neobičnog splitskog kvarta i njegovih još neobičnijih stanovnika čija je jedina svetinja Hajduk.

Nakon splitske premijere, film Brda 21000 Split bit će prikazan i u zagrebačkom Kinu Europa u subotu 10. lipnja u 19 sati u sklopu gostovanja Festivala mediteranskog filma Split. Više informacija o programu potražite na ovome linku.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.