Preskoči na glavni sadržaj

Bosanski lonac u konkurenciji 54. Međunarodnog filmskog festivala Indije u Goi; u programu još hrvatskih naslova 

Film Bosanski lonac Pave Marinkovića uvršten je u natjecateljski program 54. Međunarodnog filmskog festivala Indije koji se u gradu Goa održava od 20. do 28. studenog, a u sekciji posvećenoj najzanimljivijim naslovima iz svjetske kinematografije nalaze se i tri hrvatska. 

Bosanski lonac Pave Marinkovića jedan je od 15 filmova iz cijeloga svijeta koji su uvršteni u Međunarodni natjecateljski program Međunarodnog filmskog festivala Indije. Film, koji posljednjih mjeseci vodi bogat festivalski život, trenutno se nalazi i u redovnoj kinodistribuciji u Austriji, gdje je tijekom 10 dana prikazivanja skupio 4600 gledatelja. Bosanski lonac prikazivao se i u hrvatskim kinima, gdje ga je pogledalo 4450 ljudi, a za vrijeme kinodistribucije u Bosni i Hercegovini vidjelo ga je 6400 gledatelja. 

Film je svoju svjetsku premijeru imao pred rasprodanim gledalištem na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu, u sekciji Open Air, a nedavno je imao marokansku premijeru u konkurenciji Međunarodnog festivala autorskog filma u Rabatu, a prikazan je i u Tallinnu, na festivalu Black Nights. 

Uz to, u Goi se prikazuju još tri hrvatska filma, u sekciji posvećenoj najzanimljivijim naslovima iz svjetske kinematografije. Tu su i komedija Sedmo nebo Jasne Nanut, koja se ovih dana prikazuje i u Nizozemskoj, na festivalu Eastern Neighbours te koja se trenutno nalazi u domaćim kinima te Hotel Pula Andreja Korovljeva, film koji je također ovih dana na rasporedu festivala Eastern Neighbours. Treći film je realiziran u manjinskoj hrvatskoj koprodukciji - riječ je o naslovu Lost Country redatelja Vladimira Perišića (koproducentica je Ankica Jurić Tilić, Kinorama), koji je srbijanski kandidat za nominaciju za nagradu Oscar.

Međunarodni filmski festival Indije (IFFI) jedini je južnoazijski festival koji posjeduje priznanje FIAPF-a (Međunarodnog saveza udruženja filmskih producenata) za svoj dugometražni natjecateljski program. Festival ove godine obilježava 54. izdanje, a održava se od 20. do 28. studenog. 

Naslovne fotografije: prizori iz filma Bosanski lonac, Sedmo nebo, Hotel Pula, Lost Country

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.