Preskoči na glavni sadržaj

Blokada u slovenskoj kinodistribuciji

Dokumentarni film Blokada Igora Bezinovića od 8. siječnja 2013. prikazuje se u slovenskoj kinodistribuciji.

Premijera filma održala se 8. siječnja u Kinodvoru uz prisustvo Igora Bezinovića i jednog od producenata filma Olivera Sertića, koji je nakon prve projekcije sudjelovao u raspravi o besplatnom obrazovanju uz člana sindikata Akademska Solidarnost Zdravka Popovića iz Zagreba, studentskog aktivista i apsolventa etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu u Ljubljani Mihu Novaka i člana Visokoškolskog sindikata Slovenije Marka Marinčiča.

Nakon premijere, film nastavlja igrati na redovnom repertoaru Kinodvora, a nakon Ljubljane i u drugim slovenskim kinima.

Film o okupaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu premijerno je prikazan na zadnjem ZagrebDoxu, a dosad je igrao na 15 međunarodnih festivala (u Njemačkoj, Češkoj, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj i na Kosovu, a posebne projekcije imao je i na fakultetima u Marburgu, Pragu, Brnu, Montrealu i Bremenu).

Dokumentarac je osvojio posebno priznanje na prestižnom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi te na podgoričkom Underhillfestu, a na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma osvojio je Nagradu publike i Nagradu Hrvatskog društva filmskih kritičara Oktavijan za najbolji dokumentarac.

Producenti filma su hrvatske produkcijske kuće Restart i Factum, a distributer u Sloveniji je distribucijska kuća Demiurg.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.