Preskoči na glavni sadržaj

Bliži se rok za prijavu na Ex Oriente Film radionice u Trstu, Pragu i Jihlavi

Rok za prijavu je 24. travnja, a radionice su namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe.

Za sudjelovanje na međunarodnoj radionici Ex Oriente Film, koju organizira Institut za dokumentarni film iz Praga, mogu se prijaviti redatelji i producenti projekata dugometražnih dokumentarnih filmova, koji su u razvoju ili procesu produkcije, a preispituju žanrove, formate i medijske granice. Rok za prijave je 24. travnja 2018. godine. 

Prijave se zaprimaju na ovoj poveznici, a na ukupno tri radionice sudionicima u razvijanju njihovog dokumentarnog projekta pomaže više od 25 međunarodnih vodećih filmskih dokumentarnih profesionalaca. Program traje 9 mjeseci, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice koje će se odvijati u Italiji i Češkoj. 

Prva radionica održat će se od 16. do 23. lipnja u Trstu, druga od 25. do 30. listopada u Jihlavi u Češkoj u sklopu Jihlava međunarodnog festivala dokumentarnog filma, a treća u ožujku 2019. godine u Pragu u okviru East Doc Platforme i međunarodnog filmskog festivala One World IFF (Market, Here I Am!). 

Glavni su mentori programa Ex Oriente Film 2018 poznati dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda (Češka) te redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka).

Detalje programa možete pogledati na njihovoj službenoj stranici

Naslovna fotografija: poster programa Ex Oriente Film 2018.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.