Preskoči na glavni sadržaj

Bliži se rok za prijavu na Ex Oriente Film radionice u Splitu, Pragu i Jihlavi

Rok za prijavu je 4. svibnja, a radionice su namijenjene redateljima i producentima dokumentarnih filmova iz istočne i centralne Europe. 

Prijave se zaprimaju na ovoj poveznici, a na ukupno tri radionice sudionicima u razvijanju njihovog dokumentarnog projekta pomaže više od 30 međunarodnih vodećih filmskih dokumentarnih profesionalaca. Program traje 9 mjeseci, a sastoji se od tri sedmodnevne radionice koje će se odviti u Splitu, Pragu i Jihlavi.

Prva radionica održat će se od 26. lipnja do 1. srpnja u Splitu u suradnji s produkcijskom kućom Hulahop i Centrom za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata.

Glavni su mentori programa Ex Oriente Film 2017 poznati dramaturg, redatelj i producent Iikka Vehkalahti  (Finska), voditelj studija European Documentary Network Mikael Opstrup (Danska), redatelj i producent Filip Remunda (Češka) te redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka). Zasad su potvrđeni ovogodišnji mentori splitske radionice redatelj Ziga Virc (Slovenija), producent Siniša Juričić (Hrvatska) i redatelj i dramaturg Jan Gogola (Češka).

U radionici će sudjelovati 12 dokumentarnih projekata sastavljeni od redatelja i producenta. Obavezno je da oboje sudjeluju na sve tri radionice. Participacija iznosi 1.800 eura po odabranom projektu, a uključuje smještaj i ručak za trajanje sve tri radionice. Postoji mogućnost stipendiranja dijela troškova participacije te putnih troškova za sudionike. 

Sve ostale deatlje potražite na ovoj poveznici, a za sva pitanja obratite se na e-mail adrese Kristýne Balaban (Ex Oriente Film Manager): kbalaban@dokweb.net i Tereze Ritterováe (Ex Oriente Film Coordinator): tereza@dokweb.net

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.