Preskoči na glavni sadržaj

Biciklisti u natjecateljskom programu 41. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu

Višestuko nagrađivani Biciklisti, u režiji Veljka Popovića, se prikazuju u međunarodnom natjecateljskom programu festivala koji se u francuskom gradu Clermont-Ferrandu održava od 1. do 9. veljače 2019. godine.

Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca. Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon i Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić. Za glazbu su zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol. Producenti su Milivoj Popović i Veljko Popović (Lemonade 3D) , a koproducenti Patrick Hernandez (Bagan Films) i Lado Skorin (3D2D Animatori). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio. 

Biciklisti su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma. 

41. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 1. do 9. veljače 2019. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program. Osim toga Clermont-Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film. To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma. 

Više o festivalu pogledajte na njihovoj službenoj internetskoj stranici

Naslovne fotografije: scene iz filma Biciklisti; vizual 41. izdanja festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.