Preskoči na glavni sadržaj

Besplatno stručno usavršavanje za voditelje edukacija medijske i filmske pismenosti

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba sa 18 godišnjim stvaralačkim, producentskim i umjetničkim stažem, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedisjke umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnike/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.

Kada: 4 i 5 travnja, od 9.30 do 13h
Gdje: Pogon, centar za nezavisnu kulturu i mlade, ulica kneza Mislava 11, Zagreb
Voditelj: Boris Bakal, kazališni i filmski glumac i redatelj, novomedijski umjetnik i javni povijesničar, su-osnivač Bacača Sjenki

Polaznici koji uspješno prođu ovaj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja 'Frooom!' i 'Samo nebo nam je granica'.

Frooom! je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja djece i mladih koji kroz tri razine obrazovanja (početna, napredna i majstorska) omogućuje polaznicima da ovladaju svim tehničkim, teoretskim i praktičnim znanjima neophodnim za razumijevanje, osmišljavanje i stvaranje medijskih, filmskih i informatičkih sadržaja. Frooom! se provodi u suradnji s neprofitnim udrugama i organizacijama, festivalima, gradskim i državnim institucijama te lokalnim samoupravama u preko deset gradova i mjesta u RH: Zagreb, Rijeka, Split, Prelog, Sinj, Komiža, Pakrac, Dubrovnik, Koprivnica, Plaški i Ozalj.

'Samo nebo nam je granica' je program medisjkog, filmskog, informatičkog i informatcijskog opismenjavanja odraslih starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta. Obrazovni program 'Samo nebo nam je granica' za sada se provodi u suradnji s partnerima u Sinju, Pakracu i Zagrebu. 

Tijekom radionice (stručnog usavršavanja) polaznici će proći osnovne pedagoške metode Bacača Sjenki (interaktivnost, majeutiku, zaigranost, izmještanje pogleda, reciklažu stvarnosti i druge) te će imati prilike usavršiti znanja koja već posjeduju u pedagoškom prenošenju filmskog i medijskog stvaralaštva.

Uz kratki životopis potrebno je poslati i motivacijsko pismo. Broj polaznika je ograničen na 16 i prijave se primaju do popunjenja kapaciteta. 

Više o Bacačima Sjenki možete saznati na ovoj poveznici. Za informacije o radionici i prijave pišite na: bacaci.sjenki@gmail.com

Naslovne fotografije: polaznici radionica Frooom! i Samo nebo nam je granica

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.