Preskoči na glavni sadržaj

Besplatne filmske radionice u Splitu i Zagrebu 

Besplatnu radionicu eksperimentalnog filma Borisa Poljaka organizira Kino klub Split, dok Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. 

Radionica eksperimentalnog filma Borisa Poljaka u organizaciji Kino kluba Split održat će se u periodu od ponedjeljka 21. do nedjelje 27. ožujka. Odabrani polaznici će u prvih pet dana pohađati intenzivna predavanja u večernjem periodu, a preko vikenda snimati svoje uratke uz mentorsku podršku. Selekcija polaznika vršit će se na osnovu usmenog razgovora s prijavljenim kandidatima. Ukoliko ste zainteresirani, svoje prijave s imenom, prezimenom i kontakt mobitelom ili telefonom pošaljite na: produkcija@kinoklubsplit.hr do 15. ožujka 2016. godine. Radionica je besplatna! 
 
Boris Poljak rođen je 1959. godine u Splitu, gdje je završio gimnaziju i studirao pravo. U Kino klubu Split od 1978. sudjeluje u realizaciji desetak neprofesionalni filmova kao snimatelj ili autor. Od 1988. profesionalno se bavi filmom. Kao direktor fotografije snima preko pedeset kratkometražnih (dokumentarnih i eksperimentalnih) filmova te tri dugometražna igrana filma i pet dugometražnih dokumentarnih filmova. U svojstvu redatelja snima šest filmova od kojih su tri u koautorstvu s Damirom Čučićem. Dugogodišnji je član Kino kluba Split i Hrvatskog filmskog saveza. Voditelj je brojnih snimateljskih radionica (Medijska škola 'Ante Peterlić', Kino klub Split itd.) Nagrađen je brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim festivalima, od kojih su najznačajnije nagrade u Nyonu i Karlovym Varyma. Živi i radi u Splitu. 

Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij. Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka 21. ožujka 2016. godine. Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka mora imati između 2 000 i 3 000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice. Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz ukupno deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju ove godine. 

Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu razviti kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega. Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima. 

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović. Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima. Prijave se primaju do 21. ožujka 2016. na mail visnja.pentic@gmail.com

Naslovna fotografija: scena iz filma Autofocus 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.