Preskoči na glavni sadržaj

Besplatna filmska predavanja za profesore i edukatore u Zagrebu i Rijeci

CinEd - uvodni program stručnog usavršavanja Bacača sjenki održat će se u Zagrebu 11. i 12. srpnja te u Rijeci 14. i 15. srpnja.

Predavanja počinju s uvodom u participativnu pedagogiju Bacača sjenki gdje će sudionici proći metode za interaktivno i angažirano predavanje kroz igru te će nadograditi svoje poznavanje filmske teorije i upoznati CinEd kolekciju filmova te alate koje ona nudi. Program završava uz primjere analize filmova kroz koje ćete se lakše pripremiti za vlastite projekcije.

CinEd uvodni program stručnog usavršavanja Bacača sjenki je program dodatnog filmskog obrazovanja za nastavnike, profesore i edukatore u formalnim i neformalnim sustavima, sadašnje i buduće, za sve koji žele s djecom i mladima raditi kroz film. Kroz predavanja i praktični rad s vrhunskim predavačima, filmskim profesionalcima i edukatorima, nastavnici imaju mogućnost nadopuniti i proširiti vlastito znanje o filmu. Više o CinEdu možete saznati ovdje.

Predavači su: Boris Bakal (redatelj, glumac, edukator); Marija Georgiev (filmska autorica i edukatorica); Bojana Burnać (redateljica, snimateljica i edukatorica) i Uroš Živanović (scenarist, redatelj, stručnjak filmskog obrazovanja)

Predavanja u Zagrebu održavaju se u Kinu Urania (Kvaternikov trg 3), 11. i 12. srpnja od 15 do 20 sati. 

Predavanja u Rijeci održavaju se u Hrvatskom kulturnom domu Sušak (Strossmayerova 1), 14. i 15. srpnja od 10 do 15 sati. 

Zainteresirani se za sudjelovanje prijavljuju ispunjavanjem online prijavnice.

Polaznici koji uspješno prođu ovoj uvodni program stručnog usavršavanja mogu biti pozvani da sudjeluju u provođenju edukativnih programa medijskog i filmskog opismenjavanja FROOOM! i "Samo nebo nam je granica".

FROOOM! je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja djece i mladih koji kroz tri razine obrazovanja (početna, napredna i majstorska) omogućuje polaznicima da ovladaju svim tehničkim, teoretskim i praktičnim znanjima neophodnim za razumijevanje, osmišljavanje i stvaranje medijskih, filmskih i informatičkih sadržaja. 

"Samo nebo nam je granica" je program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja odraslih starijih od 55 godina kroz koji polaznici upoznaju teoriju i praksu, stvaralačke postupke i upoznaju brojne medijske, filmske i informatičke sadržaje onkraj standardnog i svakodnevnog iskustva te se lako i kroz igru povezuju i s mladim generacijama te upoznaju filmsko, TV i medijsko stvaralaštvo u njegovom totalitetu i s brojnih motrišta.

Bacači Sjenki, neprofitna organizacija iz Zagreba s 20-godišnjim stvaralačkim, producentskim i umjetničkim stažem, poziva redatelje/redateljice, dramaturge/dramaturginje, glumice/glumce, montažerke/montažere, snimateljice/snimatelje, vizualne i novomedijske umjetnike/umjetnice te ostale filmske radnice/radnike i entuzijaste na besplatno stručno usavršavanje u vođenju radionica i programa medijskog i filmskog opismenjavanja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.