Preskoči na glavni sadržaj

Beskrajni rep na 15. izdanju Festivala europskog filma u Sevilli

Dugometražni dokufikcijski film Željke Sukove nalazi se u natjecateljskoj sekciji Festivala europskog filma u Sevilli koji traje od 9. do 17. studenog. Osim Beskrajnog repa, na španjolskom festivalu bit će prikazana i hrvatska manjinska koprodukcija Chris The Swiss Anje Kofmel. 

Osim što se Beskrajni rep natječe na 15. izdanju Festivala europskog filma u Sevilli, redateljica Željka Sukova i producent Aleš Suk će održati predavanje uoči projekcije filma 14. studenog. Razgovor s autoricom i producentom moderirat će selektor festivala Javier H. Estrada

Dugometražna dokufikcijska alegorija Željke Sukove natječe se u sekciji Permanent Revolutions u kojoj konkurira za nagradu od 10 000 eura. Sekcija je, kako stoji na službenoj stranici festivala, posvećena filmovima koji su 'slobodni i radikalni'. 

Beskrajni rep nastao je u produkciji riječke Udruge UKUS, a financiran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke. Glavne uloge u filmu nose Julie Suková i Kašpar Suk. Redateljica Sukova potpisuje i scenarij, a za kameru, oblikovanje zvuka, montažu i glazbu bio je zadužen Aleš Suk. Dokufikcijski uradak svoju je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima. 

Na festivalu u Sevilli prikazat će se i Chris the Swiss Anje Kofmel, nastao u švicarsko-hrvatsko-njemačko-finskoj koprodukciji (hrvatski koproducent je Siniša Juričić, Nukleus film) i to u sekciji The New Waves Non fiction, kojoj je cilj, stoji u službenom obrazloženju, pokazati 'beskrajne mogućnosti dokumentarnog filma'. 

Na Festivalu europskog filma u Sevilli prikazat će se 200 naslova u 20 kino dvorana. Cilj festivala je promovirati europsku kinematografiju i stvoriti mjesto na kojem će se godišnje nalaziti svi filmaši, novinari i ostali stručnjaci u filmskoj industriji. Sve detalje o festivalu možete pronaći na službenoj stranici.  

Naslovne fotografije: scene iz filmova Beskrajni rep; Chris the Swiss

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.