Preskoči na glavni sadržaj

Arsenu A. Ostojiću Grand Prix u Norveškoj i Nagrada žirija u Španjolskoj

U posljednjih desetak dana Ostojićev je film nagrađen čak na dva međunarodna festivala.

Na 10. međunarodnom filmskom Festivalu u Bergenu (od 21. do 28. listopada 2009.), u Norveškoj, film Antona A. Ostojića Ničiji sin nastao prema scenariju Mate Matišića i u produkciji Alka filma, nagrađen je Grand Prixom za najbolji film. Žiri sastavljen od poznatih norveških redatelja izabrao je Ničijeg sina između 14 europskih filmova koji su se natjecali za glavnu nagradu.

Na 54. međunarodnom filmskom Festivalu u Valladolidu (od 23. do 31. listopada 2009) film je pak nagrađen Nagradom žirija mladih u natjecateljskom programu pod nazivom "Mjesto susreta". U programu je sudjelovalo 16 igranih filmova iz cijelog svijeta. U obrazloženju svoje odluke, ocjenjivački sud je rekao kako je riječ o “snažnom prikazu socijalnog konteksta poslijeratnog Balkana, složenoj priči koja se besprijekorno razriješi, čudesnoj glumačkoj interpretaciju glavnog glumca, a sve to popraćeno izvrsnom glazbom i jedinstvenom tehnikom filma."

Film je već ranije uvršten i u Selekciju Europske filmski akademije kao jedan od najboljih europskih filmova 2009. godine. Nominacije za nagrade Europske filmski akademije, a koje će se dodijeliti u prosincu ove godine, službeno će biti objavljene na filmskom festival u Sevilli 07. studenog, a gdje će Ničiji sin također biti prikazan.

Do kraja godine Ničijeg sina očekuje sudjelovanje na još nekoliko međunarodnih filmskih festivala.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.