Preskoči na glavni sadržaj

Anka i Medo trapavko na festivalu u Cottbusu; Blok62 na Connecting Cottbusu

Na 27. Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj, koji se ove godine održava od 7. do 12. studenog, u sekciji dječjeg filma prikazat će se dva hrvatska naslova, a projekt Vanje Vascarca Blok62 predstavit će se u sklopu koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus.

Dugometražni igrani film Anka u režiji Dejana Aćimovića, nastao prema jednom od najpoznatijih romana Mate Lovraka 'Anka Brazilijanka', u spomenutoj će se dječjoj sekciji prikazati uz animiranog Medu Trapavka Tomislava Gregla

Oba filma nastala su uz financijsku podršku HAVC-a, a sve ostale detalje o festivalu potražite na ovoj poveznici

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i drži se za jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Važna sastavnica festivala je i njegova industry sekcija koja uključuje znameniti koprodukcijski sajam Connecting Cottbus.

Ove godine na sajmu će se kroz pitching sekciju predstaviti i Blok62 Vanje Vascarca koji je jedan od samo 10 odabranih projekata (između 125 prijavljenih). Projekt je prethodno sudjelovao na dvije razvojne radionice, EKRAN+ 2016. i The Film Garage 2016., a razvoj scenarija sufinanciran je sredstvima HAVC-a. Producenti filma su Danijel Pek i Stjepan Hundić, a produkciju potpisuje Antitalent.

Riječ je o retro horor trileru smještenom u Jugoslaviji 1962. godine koji govori o seriji bizarnih samoubojstava u novoizgrađenom socrealističkom stambenom bloku. Neobičan tim istražitelja sastavljen od predstavnika katoličke crkve i komunističkih tajnih službi počinje sumnjati u demonsko prisustvo. 

Više informacija o koprodukcijskom sajmu potražite ovdje.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.