Preskoči na glavni sadržaj

Animirani i igrani obiteljski filmovi na 'Ljetu u Mreži'

Zajednički program nezavisnih kina "Ljeto u Mreži" traje od 15. srpnja do 15. rujna, a u brojnim hrvatskim gradovima prikazat će se jedan animirani te dva igrana obiteljska filma. Program organizira hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača - Kino mreža.

Na programu "Ljeto u Mreži" tako je animirani obiteljski film Tabaluga, o avanturama malog zelenog zmaja koji još uvijek ne zna rigati vatru. Na programu su i obiteljski igrani film, koji je osvojio srca publike diljem svijeta i pokupio brojne nagrade, Moje neobično ljeto s Tess te čarobna obiteljska priča o prijateljstvu koje mijenja živote – Vuk i lav.

Moje neobično ljeto s Tess: Kao najmlađe dijete u obitelji, Sama stalno proganja pomisao da bi mogao ostati posve sam. Tijekom ljetnih praznika koje provodi s obitelji, počinje trenirati za predstojeću "samoću". Sve dok na plaži ne upozna neobičnu i nekonvencionalnu Tess, koja mu pokazuje da mora uživati u sadašnjosti, a ne brinuti oko onoga što će tek uslijediti. Tess ima veliku tajnu i odlučila je da joj samo Sam može pomoći ostvariti što je naumila. Film je premijerno prikazan na Cannesu te nizu svjetskih festivala gdje je osvajao žirije i nagrade.

Tabaluga: Iako već ima sedam godina, mali zeleni zmaj Tabaluga još uvijek ne može rigati vatru. Svaki odrasli zmaj trebao bi biti u stanju to učiniti. Tabalugu je posvojio i odgojio gavran Kolk. U svom domu, na livadi, Tabaluga provodi vrijeme sa svojim prijateljem, nasilnikom bubamarom. Ali njegov je dom u opasnosti, jer je snjegović Arctos primijetio njegov zeleni dom. Snjegović Arctos vladar je daleke ledene zemlje. Snjegović koji ne voli zelenilo ni cvijeće, već želi sve pokriti snijegom. Da bi ga zaustavio, Tabaluga kreće u veliku avanturu, u kojoj upoznaje nove prijatelje: ledenu princezu Lilli i polarnog medvjeda Limboa. Jesu li uspjeli zajedno zapaliti Tabaluginu unutarnju vatru? Film se temelji na istoimenoj seriji (1994.–2004.), koja se zahvaljujući svojoj popularnosti prikazala u više od 100 zemalja diljem svijeta, a u Njemačkoj je jedan od najpopularnijih i omiljenih obiteljskih brendova.

Vuk i lav: Film prati putovanje Alme (Molly Kunz), svojeglave studentice glazbe iz New Yorka koja dolazi na zabačeni kanadski otok na sprovod svog djeda koji ju je odgojio. Dok se ponovno povezuje sa svojim korijenima, Alma neočekivano pronalazi izgubljeno mladunče lava koje je bilo predodređeno za cirkus u Vancouveru i ugroženu vučicu koju progone istraživači. Vuk i lav priča je o djevojci, vuku i lavu te prijateljstvu koje će im zauvijek promijeniti živote.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u 17 neovisnih kina diljem mora i kopna.

Kina koja sudjeluju u programu: Kulturni i multimedijski centar Bjelovar,  Kino 30. svibnja (Daruvar), Centar za kulturu Đakovo,  Kino Velebit (Koprivnica), Centar za kulturu Korčula, Kino Labin Kino Moslavina (Kutina), Dvorana Relković (Nova Gradiška), Kino Pazin, Kino Valli (Pula), Dom kulture Grada Preloga, POU Rab, Art-kino (Rijeka), Kino Samobor, Kino Slatina, Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica).

Raspored projekcija možete pronaći na internetskim ili Facebook stranicama svakog kina koje sudjeluje u programu, ali i na stranicama Kino mreže.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.