Preskoči na glavni sadržaj

Animirani film Soba u newyorškoj MoMA-i

Soba, kratkometražni animirani film Ivane Jurić, uvršten je u program festivala New Directors/New Films koji se održava u newyorškoj MoMA-i.

Kratkometražni animirani film Soba mlade hrvatske animatorice Ivane Jurić uvršten je u program festivala New Directors/New Films, koji se održava od 21. ožujka do 1. travnja u newyorškoj MoMA-i. Radi se o festivalu posvećenom otkrivanju novih radova nadolazećih filmskih talenata koji organiziraju newyorški Muzej moderne umjetnosti (MoMA) i The Film Society of Lincoln Center, etablirana američka organizacija za promicanje filmske kulture i umjetnosti.

Ovogodišnje 41. izdanje festivala donosi 29 dugometražnih filmova i 12 kratkometražnih naslova iz 28 zemalja, a među njih odabrana je i Soba. Radi se o petominutnom animiranom filmu realiziranom u tehnici stop-animacije u kojem nas autorica uvodi u svijet na razmeđi seksualne fantazije i košmara, a čiji su protagonisti lutke.

Ivana Jurić rođena je u Osijeku 1982. godine. Diplomirala je na Odsjeku za animaciju i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Soba je njezin drugi animirani film za koji je nagrađena Grand Prixom na prošlogodišnjem Festivalu hrvatskog animiranog filma u Zagrebu, a u međuvremenu ga je otkupila francusko-njemačka televizijska kuća Arte za prikazivanje u emisiji Court-Circuit.

Ivana Jurić na Sobi je sudjelovala kao scenaristica i redateljica, a bila je zadužena i za kameru, montažu i animaciju. Nikola Kovač bio je zadužen za glazbu i dizajn zvuka, Fedor Fischer za scenografiju, a za produkciju je bio zadužen Hrvoje Pervan iz produkcijske tvrtke Kinorama. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Više informacija o programu pronađite ovdje.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.