Preskoči na glavni sadržaj

Animirani film Fliper Darka Vidačkovića nagrađen u Stuttgartu

Kratkometražni animirani film Fliper Darka Vidačkovića nagrađen je Posebnim priznanjem na Festivalu animiranog filma u Stuttgartu, čije se 20. izdanje održavalo od 23. do 28. travnja. 

Animirani film Fliper Darka Vidačkovića našao se među laureatima upravo završenog Festivala animiranog filma u Stuttgartu. Na ovogodišnjem, 20. festivalskom izdanju Fliper je osvojio Posebnu nagradu Lapp Connected koja se dodjeljuje u sekciji Animated Com Award posvećenoj uglavnom namjenskim filmovima, ali i filmovima koje karakterizira visoka tehnička inovativnost.

Žiri je izjavio da hrvatski film Fliper impresivno spaja pokret i mobilnost uzimajući u obzir suvremena pitanja transporta i tehnologije, pokazujući tako složenost našeg tehnološkog stoljeća na zaigran i asocijativan način.

Osim u sekciji Animated Com Award Fliper se na Festivalu animiranog filma u Stuttgartu mogao vidjeti u programu Panorama uz autore poput Georgesa Schwizgebela, Simona Massija i Francka Diona.

Ovoga se tjedna Fliper prikazuje i u natjecateljskom programu Festivala animiranog filma AniFest u češkim Teplicama, koji se održava od 26. travnja do 1. svibnja, a zatim ga čeka australska premijera na čuvenom Festivalu animiranog filma u Melbourneu, koji će se održati od 20. do 30. lipnja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.