Preskoči na glavni sadržaj

Animirana Priča s početka vremena iz Bonobostudija ušla u fazu postprodukcije

Krajem srpnja dovršeno je modeliranje i snimanje svih kadrova filma Priča s početka vremena (A Story From the Beginning of Time) redatelja Božidara Trkulje u produkciji Bonobostudija. Osmominutni film, rađen tehnikom stop animacije predstavljen je za vrijeme proteklog Animafesta u okviru izložbe Od skice do animacije.

Neobične likove iz mašte autora Božidara Trkulje oživjela je animatorica Dina Rončević. Reposuki gruovi, Jak Pur, N´ga, Prcmoljčić, Trupasti gnjiležari, samo su neki od likova koji na začudan i duhovit način utjelovljuju prepoznatljive ljudske osobine u priči smještenoj na sam početak vremena. Radnja filma se događa u selu nalik afričkom u kojem plemenski vrač, uznemiren vizijom dolaska mitskog čudovišta, odabire mladog ratnika koji mora otići na kraj svijeta i pronaći Bijelu djevojku, jedinu koja mu može pomoći svladati demona i pobijediti vječnu tamu.

Za izgled fantastičnog svijeta iz filma najzaslužniji su Ivana Bošnjak i Thomas Johnson koji su napravili oko 40 lutaka i scenografije za sedam različitih lokacija, a ujedno i animirali pojedine dijelove filma.

Film je trenutno u fazi postprodukcije, a završetak se očekuje do kraja godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.