Preskoči na glavni sadržaj

Animafest u Japanu, One Take Film Festival i Irena Škorić u Grčkoj

Na jednom od vodećih svjetskih festivala novih medija, 14. Japan Media Arts Festivalu koji se upravo održava u Tokiju, međunarodni festival animiranog filma Animafest predstavlja dva programa najboljih filmova.

Uz pobjednike prošlogodišnjeg festivalskog izdanja, bit će prikazana i 3 hrvatska filma: Miramare Michaele Müller, Nespavanje ne ubija Marka Meštrovića, te Moj put Svjetlana Junakovića i Veljka Popovića.

Program će predstaviti producentica Animafesta Vjera Matković koja je i jedna od sudionica simpozija Fascination of Expressions from International Animation Festivals. Japan Media Arts Festival podijeljen je u 4 cjeline - umjetnost, animacija, manga i kreativna industrija. U prošloj je godini imao 64.000 posjetitelja. Otvoren je do 12. veljače. Novo izdanje Animafesta bit će dugometražno i zakazano je za 31. svibnja – 5. lipnja 2011.

Kratki igrani film 9. ožujak redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten je u službeni program Međunarodnog filmskog festivala Psarokokalo, koji se od 7. do 13. veljače održava u Ateni. 9. ožujak je izabran u službeni međunarodni program kratkog igranog filma u konkurenciji više od tisuću prijavljenih filmova. Glavne uloge tumače Mia Biondić i Asim Ugljen.

U popratnom programu festivala Psarokokalo nalazi se i predstavljanje Međunarodnog filmskog festivala filmova snimljenih u jednom kadru One Take Film Festival (OTFF).

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.