Preskoči na glavni sadržaj

Animafest na Zrinjevcu privukao brojne gledatelje, nova open-air projekcija 12. lipnja

U subotu 30. svibnja u zagrebačkom parku Zrinjevac održana je open-air projekcija u organizaciji Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb, koji se ove godine održava od 9. do 14. lipnja. 

Na dekice ispred filmskog platna smjestili su se brojni gledatelji koji su ispunili Zrinjevac te popodne i večer proveli uz projekciju filma Usvajanje odobreno Laurenta Boileaua i Junga Henina, dobitnika Grand Prixa i Nagrade publike Animafesta 2013.

Druženje na otvorenom počelo je u 16 sati, kad je inicijativa zagrebačkih vizualnih umjetnika Pimp My Pump oslikala obližnju staru pumpu za vodu, 'preodjenuvši' je u Animafestovu maskotu – Mandleka. Uslijedio je nastuip Teatra Poco Loco koji je najmlađima interpretirao Alisu u zemlji čudesa, koja je tematska okosnica ovogodišnjeg Animafesta. Samo za ovu priliku kreirana predstava bila je inspirirana posebnim izdanjem Alise što ju je za zagrebačku Planetopiju ilustrirao hrvatski umjetnik Zdenko Bašić, a u izvedbi je uz glumce Teatra Poco Loco sudjelovala i nekolicina glazbenika. Druženje je, nakon filmske projekcije, završilo tematskom zabavom 'Alice in Vinyland' i otvaranjem istoimene instalacije Marka Nuića u službenom festivalskom klubu Vinyl.

Sličan program Animafest najavljuje 12. lipnja, kad će na Zrinjevcu prikazati bajkovitu vizualnu poslasticu ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo, kultnog francuskog animatora Michela OcelotaAzur i Asmar. Svi koji su propustili projekciju filma Usvajanje odobreno i još tri dugometražne animirane poslastice s prethodnih izdanja Animafesta (Tajna Kellsa, Panika u selu i Kerity, kuća bajki) mogu ih bez naknade pogledati na platformama MaxTV To Go i Max Tv Videoteka u razdoblju od 1. do 15. lipnja. 

Animafest će se od 9. do 14. lipnja održavati u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i Cineplexx Centar Kaptol, a detaljan raspored programa festivala dostupan je na službenim festivalskim stranicama.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.