Preskoči na glavni sadržaj

Animafest na 15. Japan Media Arts Festivalu

Daniel Šuljić, umjetnički direktor Animafesta – Svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu, pozvan je da kao predstavnik festivala sudjeluje u programu 15. međunarodnog festivala medijskih umjetnosti u Japanu.

Japan Media Arts Festival (JMAF, Tokio) međunarodno je priznata platforma za promociju medijske umjetnosti koja svake godine nagrađuje izvanredna dostignuća u četirima područjima: Umjetnosti, Zabavi, Animaciji i Mangi. Uz filmski program ove se godine organizira i trodnevni simpozij posvećen Sayoko Kinoshita, suosnivačici Međunarodnog festivala animiranog filma u Hiroshimi, te ovogodišnjoj dobitnici JMAF-ove Nagrade za posebna dostignuća, koju je zaslužila zahvaljujući svom dugotrajnom i iscrpnom radu na promociji animacijske djelatnosti u Japanu.

Panel na temu tokova u svjetskoj animaciji održat će se 23. veljače, a na njemu će uz Daniela Šuljića sudjelovati i predstavnici renomiranih međunarodnih festivala animiranog filma u Annecyju, Hiroshimi i Ottawi. Sljedeći dan, 24. veljače, Šuljić će imati priliku predstaviti program i djelatnost Animafesta zainteresiranoj publici.

Japan Media Arts Festival održava se od 22. veljače do 4. ožujka, a kratkometražno izdanje Animafesta održat će se od 29. svibnja do 3. lipnja ove godine.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.