Preskoči na glavni sadržaj

ANIDOK 2020.: Gdje sve animirani film pronalazi svoju namjenu

Novo izdanje edukativne radionice za dokumentarni animirani film Anidok 2020. dugoročno je dostupno u virtualnom obliku putem besplatnog pregleda na web stranici manifestacije. 

Anidok je intenzivna radionica za profesionalce koja predstavlja inovacije i ideje u suvremenim tokovima animiranog dokumentarizma.

Ove, 2020. godine Anidok je usmjeren na sjecišta na kojima se susreću animacija, dokumentarizam i namjena.
U razgovoru s autorima i producentima hrvatske scene animiranog filma predstavljeni su neki od recentnih radova koji pokazuju na koje sve načine dokumentarni animirani film može biti i namjenski, odnosno - "Gdje sve animirani film pronalazi svoju namjenu".

Proširenjem fokusa na suvremenu produkciju namjenskog filma otvara se diskurs o ekonomskim, tehnološkim i društvenim okolnostima koji uvjetuju proizvodnju autorskih i namjenskih animiranih filmova u Hrvatskoj.

 Teme i gosti Anidoka 2020.  

1. Projekt Mladi umjetnički savjetnici pomažu mladima u bolnicama
Gost: producentica Mia Bučević
2. Projekt TED-ED
Gosti: producent i autor Draško Ivezić, ilustratorica i redateljica Hana Tintor, ilustratorica i redateljica Laura Martinović
3. Autorstvo u umjetničkom vs. namjenskom animiranom filmu
Gosti: autorica i animatorica Jelena Oroz, autor i animator Manuel Šumberac, autor i animator Natko Stipaničev
4. Komercijalni namjenski film
Gosti: autor i animator Alen Vuković, autor i animator Luka Vucić (Studio Vucić), producentica Janja Pilić (Tetrabot)
5. Komercijalni vs. nekomercijalni namjenski film
Gost: producent Lado Skorin Komarac

Projekt organizira ASIFA Hrvatske uz suradničku podršku s programom Animacija danas udruge AM centar, Kulturno informativnog centra KIC Zagreb te umjetničke organizacije Pulpa. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

Detaljniji pregled programa i video priloge možete pogledati na web stranici Anidok 2020

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.