Preskoči na glavni sadržaj

Ana trg i Veruda – film o Bojanu na AmDocs Film Festivalu u SAD-u

Dokumentarni filmovi Ana trg u režiji Jelene Novaković i Veruda – film o Bojanu Igora Bezinovića prikazat će se u službenoj međunarodnoj konkurenciji AmDocs Film Festivala koji se od 30. ožujka do 4. travnja održava u Palm Springsu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. 

Ana trg govori o prodavačici religijskih suvenira koja 40 godina prodaje religijske kalendare i krunice ispred crkve, a na nedavno završenom 63. izdanju Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma ovaj je naslov odnio Zlatnu plaketu Beograda za najbolji dokumentarni film. Scenarij i režiju potpisuje Jelena Novaković, kameru Wolfram Huke, montažu Hrvoslava Brkušić, a producenti su Vanja Jambrović i Oliver Sertić. Film je nastao u produkciji Restarta, a prikazivanje na AmDocsu ujedno mu je i sjevernoamerička premijera. 

A premijeru pred tamošnjom publikom imat će i višestruko nagrađivani Veruda – film o Bojanu. Ovaj dokumentarni film govori o 24-godišnjem Bojanu, koji je četiri i pol godine svog života proveo u zatvorima u Turopolju, Sisku, Glini, Remetincu, Puli, Zagrebu i Rijeci. Režiju potpisuje Igor Bezinović, koji uz Leona Rizmaula i Slobodana Uzelca potpisuje i scenarij filma. Za kameru je bio zadužen Tomislav Trumbetaš, montažu Hrvoslava Brkušić, a producenti su Leon Rizmaul, Robert Tomić Zuber i Vedran Bilić. Produkciju potpisuje Hrvatska radiotelevizija. 

AmDocs Film Festival održava se od 2012. godine. Iako relativno 'mlad', ovaj se festival pozicionirao kao mjesto važno filmašima iz svih dijelova svijeta pa će se tako ove godine u šest dana prikazati 150 filmova (od čega 81 premijerno) iz 35 zemalja. 

Ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.