Preskoči na glavni sadržaj

Američka turneja filma Nije ti život pjesma Havaja

Nakon američke premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari, nagrađivani dokumentarac Dane Budisavljević Nije ti život pjesma Havaja bit će prikazan i na Cinefestu u San Joseu (Kalifornija).

Dokumentarni film Nije ti život pjesma Havaja redateljice Dane Budisavljević doživio je američku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari (24. siječnja - 3. veljače 2013). Film je prikazan u programu dugometražnih dokumentaraca Screen Cuisine. Nakon festivala u Santa Barbari, film će početkom ožujka biti prikazan i  na 23. filmskom festivalu Cinequest u San Joseu (26. veljače – 10. ožujka).

Nije ti život pjesma Havaja intimni je, autobiografski dokumentarni film čiji su protagonisti redateljica Dana Budisavljević i njezina uža obitelj. Okosnicu filma čini ponovno okupljanje obitelji na rođendanskom ručku na kojem će se Dana sa svojim roditeljima i bratom suočiti s temama koje su se godinama sustavno spremale pod tepih. Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Hulahop, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem ZagrebDoxu gdje je osvojio Nagradu publike i Posebno priznanje regionalnog žirija. U srpnju 2012. film je prikazan na prizrenskom Dokufestu gdje je Dana Budisavljević osvojila nagradu Best Balkan Newcomer, a zajedno s dokumentarcem Posljednja ambulantna kola Sofije Iliana Meteva i još 30-ak naslova nominiran je za nagradu Silver Eye u sklopu East Silver Marketa u Jihlavi. Krajem prošle godine, film je obišao još pet europskih festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.