Preskoči na glavni sadržaj

Američka premijera Blokade

Dugometražni dokumentarac Blokada Igora Bezinovića u produkciji Restarta i Factuma imat će svoju američku premijeru na Američkom festivalu dokumentarnog filma (American Documentary Film Festival) koji se održava od 4. do 8. travnja 2013. u Palm Springsu (Kalifornija). 

Blokada je uvrštena u službeni program festivala, a 6. i 7. travnja na projekcijama i razgovorima s publikom prisustvovat će redatelj i jedan od producenata Oliver Sertić. Nakon ove festivalske premijere, film će biti prikazan i na nekoliko američkih sveučilišta.

U sklopu mreže Cinema Politica, Blokadu će 4. travnja vidjeti studenti u švedskom gradu Göteborgu i u Beogradu, a 10. travnja studenti sveučilišta Kutchener – Waterloo u Ontariju (Kanada). Blokada će u svibnju biti prikazana na festivalu Planet Doc Review u Varšavi.

Film o okupaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu u borbi za besplatno obrazovanje 2009. godine dosad je prikazan na 15 festivala i nekoliko posebnih projekcija u Kanadi, Njemačkoj, Belgiji, Češkoj, Turskoj, Makedoniji, Mađarskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj te na Kosovu.

Nagrađen je posebnim priznanjem u konkurenciji srednjeg i istočnoeuropskog dokumentarca (Between the Seas) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Jihlavi (Češka), posebnim priznanjem žirija na podgoričkom Undehillfestu te Nagradom publike i nagradom Oktavijan za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog filma 2012. Nakon kinodistribucije u Hrvatskoj, film je početkom 2013. imao i uspješnu distribuciju u nezavisnim kinima u Sloveniji.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.