Preskoči na glavni sadržaj

Alfiju Kabilju Nagrada Camille za životno djelo Europskog saveza skladatelja i tekstopisca

Dodjela Nagrada Camille, koju dodjeljuje Europski savez skladatelja i tekstopisaca (ECSA) najboljim skladateljima filmske i audiovizualne glazbe, održat će se 27. rujna u Splitu, a dobitnik ovogodišnje nagrade za životno djelo hrvatski je skladatelj Alfi Kabiljo.

Dodjela Nagrade Camille održat će se 27. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu u okviru Generalne skupštine ECSA-e čiji je domaćin Hrvatsko društvo skladatelja, a događaj organizira ECSA – Europski savez skladatelja i tekstopisaca uz potporu EU programa Kreativna Europa te u suradnji sa Studio orkestrom glazbene snimateljske kuće FAME i OTICONS, Europskom agencijom za filmske skladatelje.

Kako se ističe u priopćenju, dodjeljujući nagradu Alfiju Kabilju "ECSA želi odati počast njegovoj uspješnoj karijeri koja traje već pola stoljeća, s više od 40 filmova i 100 televizijskih serija".

"ECSA vjeruje da sposobnost gospodina Kabilja da tijekom godina radi u toliko glazbenih žanrova, uz održavanje tako visoke razine profesionalizma i umjetničkog integriteta, služi kao primjer cijeloj zajednici stvaratelja audiovizualne glazbe", dodaje se u obrazloženju.

Na dodjeli nagrada uživo će se izvesti izbor najboljih Kabiljovih filmskih i televizijskih glazbenih ostvarenja.

Uz nagradu za životno djelo, ove će se godine dodijeliti nagrade u kategorijama filmske glazbe, glazbe za dugometražni dokumentarni film i originalne glazbe za dramsku seriju. O dobitnicima nagrada odlučit će međunarodni žiri u kojemu su Miriam Cutler (SAD), Victor Reyes (Španjolska), Tuomas Kantelinen (Finska) i Florencia di Concilio (Urugvaj, Francuska).

Europski savez skladatelja i tekstopisca (ECSA) sastoji se od mreže od više od 55 organizacija skladatelja i tekstopisaca iz 27 zemalja koje zajedno rade na poboljšanju društvenog i ekonomskog razvoja glazbenog stvaralaštva u Europi kroz jednake komercijalne uvjete za skladatelje i tekstopisce.

Naslovna fotografija: Alfi Kabiljo

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.