Preskoči na glavni sadržaj

Aleksi u kinima diljem zemlje

Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, Aleksi debitantice Barbare Vekarić, s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, stiže u hrvatska kina 25.listopada.

Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

'Aleksi nije karakter kakav često viđamo u filmovima – ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja', kaže o svojem filmu Vekarić, opisujući ga i kao feel-good.

'Jako mi je drago što je hrvatska kinematografija dobila film koji nije teška socijalna drama. Vjerujem da će se mnogo mladih koji se bliže tridesetoj poistovjetiti s Aleksi', izjavila je Tihana Lazović. 

Autori su filmske glazbe Jura Ferina i Pavle Miholjević, autor pjesama benda Goran i sateliti jest Tvrtko Hopek Les, a u filmu su upotrijebljene i skladbe mladih i perspektivnih glazbenika J. R. Augusta i Lovely Quinces te jedna pjesma popularne Lidije Bačić koja u filmu ima i cameo ulogu. Scenografkinja je Ines Atman, a direktor fotografije Filip Tot

Aleksi je nastala u produkciji zagrebačkog Studija dim, u koprodukciji s FilmKombajnom (Srbija), Motionom (Hrvatska) i HRT-om, a uz potporu HAVC-a i Filmskog centra Srbije.

Aleksi u kinodvorane širom Hrvatske stiže 25. listopada. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Aleksi

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.