Preskoči na glavni sadržaj

Al Jazeera Balkans DOC Film Festival pokreće međunarodnu platformu za profesionalce – AJD Industry Days

Na konferenciji za medije održanoj tijekom Al Jazeera Balkans DOC Film Festivala, koji se u Sarajevu i online održava do 14. rujna, najavljeno je pokretanje nove platforme za financiranje dokumentarnih filmova – AJD Industry Days. Cilj organizatora je da platforma postane jedna od najvećih i najozbiljnijih mjesta za financiranje dokumentarnih filmova u regiji. 

AJD Industry Days @ AJB DOC je međunarodna platforma koja je usmjerena na podršku za razvoj produkcije dokumentarnih filmova širom svijeta, uključujući međunarodne i regionalne koprodukcije.

Povodom najave platforme, direktor Al Jazeera Documentary Channela Ahmed Mahfouz izrazio je nadu da će AJD Industry Days biti prekretnica za dokumentarni film u regiji.

“Ovo je partnerstvo Al Jazeera Documentary Channela i Al Jazeere Balkans, s ciljem suradnje i pružanja podrške dokumentarnim filmovima i filmskim radnicima u Jugoistočnoj Europi, Južnom Kavkazu te Bliskom istoku i Sjevernoj Africi putem financiranja, distribucije i koproduciranja filmova”, rekao je direktor za planiranje programskog sadržaja Al Jazeera Documentary Channela Adel Ksiksi te najavio prvo izdanje AJD Industry Daysa 2022. godine, dodajući kako planiraju pozvati istaknute profesionalce, stručnjake i menadžere iz regije i svijeta.

AJD Industry Days imat će tri programa: Main Pitch, Work in Progress i Balkan Stars – a svaki projekt imat će priliku osvojiti jednu od četiri nagrade koje se, u suradnji s partnerima AJD Industry Daysa, dodjeljuju za svaki program.

“Nadam se da će ovaj projekt dati novi vjetar u leđa i drugim sličnim Industry programima u regiji koji postoje već duže vrijeme i da će producenti i ulagači koji budu dio našeg programa biti u mogućnosti podržati i kolege u regiji”, rekao je direktor AJB DOC Film Festivala Edhem Fočo

Cjelovitu najavu nove platforme Al Jazeera Balkans DOC Film Festivala možete pronaći ovdje

Više detalja o Al Jazeera Balkans DOC Film Festivalu nalazi se na službenoj stranici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.